Vårläger i specialsök

Under helgerna v.14 och v. 18 kickar Elfsborgs bhk igång våren genom att anordna vårläger, uppdelat i två delar i specialsök.
Detta konceptet riktar sig till dig som vill prova på eller är nybörjare i specialsök. Där vi börjar från grunden med inlärning på kongbitar.
Specialsök är ett samlingsbegrepp för hundens arbete att söka efter och markera olika dofter. Det kan vara allt ifrån narkotika och sprängmedel till vägglöss, kongbitar, kantarell eller något annat.
Specialsök är något som passar de flesta hundar och ekipage. Man kan träna det på hobbynivå, arbeta operativt eller tävla – helt beroende på sina egna mål och ambitioner.
Elfsborgs bhk välkomnar Jörgen till klubben som kommer leda utbildningen i specialsök under dessa två helger. Jörgen arbetar i försvaret, i hundtjänst sedan 1995, däremellan även med ammunitionsröjning. Han
har gjort fyra insatser om 6 månader/st inom hundtjänst. Utbildat tre egna specialsökshundar i försvarsmakten. Väktarhundförare vid Securitas.

Lägret är uppdelat i två delar, där vi under första helgen v.14 (5-7/4) går igenom grunderna, hittaövningar och markeringsövningar.
V. 18 (3-5/5) börjar vi med repetition av urvalsövningar med störningsdoft och går vidare med ”prova på” – sök i lokal och fordon. Här får man prova på olika tekniker i specialsök.
Lägret börjar fredag eftermiddag och fortsätter med heldagar lördag och söndag.
Två helgers träning inklusive frukost, lunch och ett lättare mål mat på eftermiddagen 2500 kr för medlemmar i Elfsborgs bhk 2800kr ej medlem
Möjlighet till uppställning av husvagn/husbil finns.

Anmälan skickas senast den 10/3 till styrelsen@elfsborgsbhk.se med följande uppgifter:
Namn
Mailadress
Telefonnummer
Specialkost (allergier)
Därefter kommer mötande mail med betalningsinformation mm.
Antalet platser är begränsade, och din plats är säkrad först efter att betalningen har mottagits.

Elfsborgs brukshundsklubb